Veel gestelde vragen

Op deze pagina vindt u het antwoord op de meest gestelde vragen. En is het toch nog niet helemaal duidelijk, contacteer ons dan gerust. Wij helpen u graag!


Het product

Food Atelier richt zich op verschillende kanalen. Zo hebben we een retaillijn en foodservicemerken. Die zijn onderverdeeld in bepaalde specialiteiten, zoals soepen, sauzen, pasta en authentieke Vlaamse recepten. Het merk Sjefs mikt op de echte foodprofessional. Terwijl Verba vooral focust op authentieke vleeswaren en slicing & dicing.

Convenience producten kunnen op een heleboel manieren bereid worden. Iedereen kan er dus mee aan de slag. De producten van Food Atelier kan u opwarmen in de microgolf, in de professionele (combi)steamer, au bain-marie of in een professionele oven. Convenience betekent ook minder keukenuitrusting en minder personeel. Of met andere woorden: minder kosten en meer winst!

Natuurlijk! Onze medewerkers komen graag bij u langs met de producten die u interesseren. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak!

Alle ingrediënten van onze maaltijden en maaltijdcomponenten zijn vers. Ze worden onder vacuüm bereid en gepasteuriseerd. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen. Dankzij hun langere houdbaarheid en verse smaak geniet u van optimale flexibiliteit in de keuken!

Gemiddeld 28 dagen, op voorwaarde dat u ze bewaart volgens de richtlijnen. Onze producten zijn vacuüm verpakt. Zo zijn ze beschermd tegen bacteriën, behouden ze hun natuurlijke smaak en geur, en verliezen ze geen mineralen of vitaminen. Op en top gezond dus!

Onze maaltijdcomponenten zijn koelvers en kan u niet invriezen. Maar met een groot deel van ons assortiment kan dat wel. De kwaliteit blijft uitstekend na het ontdooien. Houd er wel rekening mee dat dit de celstructuur kan beïnvloeden. Noteer ook altijd de invriesdatum. Wil u meer informatie over een bepaald product? Contacteer ons dan gerust.

De bereide maaltijden van Food Atelier zijn eenvoudig klaar te maken. Iedereen kan het, zelfs zonder kok! Uw klanten genieten dus altijd van een lekkere maaltijd! Maar ook als uw kok met vakantie gaat, kunnen we helpen. Contacteer ons op voorhand zodat we samen uw menu kunnen bespreken.Verkoop

Simpel! Laat ze de maaltijdcomponenten van Food Atelier gewoon zelf ervaren en proeven. Het mooie eraan is dat onze producten alle ruimte laten voor een professionele afwerking. Food Atelier levert de basis. Uw koks doen de rest. Maar u bespaart altijd tijd en kosten!

Natuurlijk! We leveren graag maatwerk. Na overleg gaan we in onze testkeuken aan de slag met uw receptuur. Net zolang tot het helemaal voldoet aan uw verwachtingen. En dit uiteraard in nauwe samenwerking met ons kwaliteitsteam.

Zeker! We maken vooraf duidelijke afspraken over de volumes en de verpakkingswijze. Het hele traject verloopt in nauw overleg met u, voor een optimaal resultaat. Hou er wel rekening mee dat u binnen de houdbaarheidstermijn een minimumvolume moet afnemen.

Absoluut! Food Atelier gaat samen met u op zoek naar de ideale oplossing, gebaseerd op ons assortiment. Alles in nauw overleg met u en met het volste respect voor uw bedrijfsvisie.

Ja, u kan uw menu helemaal samenstellen op basis van onze producten. Zo kent u per gerecht precies de portieprijs en -grootte. Contacteer ons gerust, we helpen u graag verder.

Neem gewoon contact op met een van onze medewerkers. Of vraag een folder aan van onze producten. We geven u graag wat meer informatie en bekijken samen met u de mogelijkheden.Leveren en bestellen

Food Atelier werkt uitsluitend met ultraverse ingrediënten. Omdat we u een zo lang mogelijke houdbaarheid willen garanderen, vragen we u altijd de afgesproken besteldag te respecteren. Bestellen kan heel eenvoudig via order@foodatelier.be

Onze maaltijden en maaltijdcomponenten hebben een relatief lange houdbaarheid, vergeleken met verse producten. Dagelijks leveren, is dus eigenlijk niet relevant. Doorgaans leveren we één keer per week bij u, op het moment dat u het beste past. Ook dat is tijd- en kostenbesparend. Voor grotere volumes zijn meerdere leverdagen mogelijk.

Nee, elke bestelling gaat rechtstreeks in productie en is dus definitief. Uiteraard kunnen we samen naar een gepaste oplossing zoeken. Contacteer ons dus gerust.