Geschiedenis


Het verhaal van Food Atelier

september 2016: Ons IFS certificaat is binnen, Food Atelier behaalde een score van 98,21%! Weer een prachtig resultaat dankzij de inspanningen van het gehele Food Atelier-team!

augustus 2016:  De IFS audit van 2 dagen is met succes afgerond.
IFS staat voor International Food Standard, en controleert een bedrijf op vlak van voedselveiligheid, traceerbaarheid en nog zoveel meer … .
Onze medewerkers verdienen dan ook een dikke proficiat!
Wil je hier meer over weten? https://nl.wikipedia.org/wiki/International_Food_Standard

september 2014: Om de groei op te vangen investeert Food Atelier in verpakkings-, afvul- en etiketteermachines.

augustus 2014: Lancering Jozephine

juli 2014: Foodatelier behaalt het IFS Food Certificaat, met een score van 98,62%! Een prachtig resultaat dankzij de inspanningen van hele Food Atelier-team dat er iedere dag opnieuw alles aan doet om u topkwaliteit te serveren!

juni 2014: Samen met vegetarische chef Paul Florizoone lanceert Food Atelier het innoverende ‘Greenway Butcher’, premium vleesloze producten voor de slager.

maart 2014: Food Atelier stelt ‘Boulettes & C°’ voor, een heerlijk assortiment ovengebakken gehaktbroden en aperitief gehaktballetjes.

januari 2014: Verba Meat verandert in Food Atelier en trekt voluit de kaart van convenience voor de food professional en retailsector. De start van een nieuw hoofdstuk met een nóg groter aanbod.

2012: Het assortiment breidt nog verder uit, met bereide gerechten op basis van kraakverse ingrediënten voor de foodprofessional en de retailsector.

2010: Verba Meat haalt het BRC-A-label binnen dankzij de constante, strenge controle van de herkomst en de verwerking van het vlees. Het bedrijf behaalt tevens een IFS-certificaat dankzij een doorgedreven beheer en controle van de processen en producten. Van bij de leverancier tot op het bord van de consument.

2008: Het bedrijf groeit snel. Hoog tijd dus voor renovatie en uitbreiding!

1999: Op vraag van de klanten start Verba Meat met het ‘dicen en slicen’ (versnijden in blokjes en sneetjes) van ham en gevogelteproducten.

1989: Het productengamma breidt uit en de vestiging in Deurne barst uit haar voegen. Verba Meat verhuist naar een nieuw pand in Kruibeke. De productieomgeving is volledig aangepast aan de strenge Europese hygiënerichtlijnen van gezouten buiken en bacon.

1983: Félicien Timmermans hervormt het bedrijf en doopt het om tot ‘Verba Meat’. Het specialiseert zich in de productie van culinaire hammen.

1953: J. Coucheir start het bedrijf in Deurne met een beperkte productie