FAQ

Food Atelier richt zich op verschillende markten. Zo hebben we een assortiment voor de retail en een assortiment voor de foodservice. Die zijn onderverdeeld in bepaalde specialiteiten, zoals soepen, sauzen, pasta, authentieke Vlaamse recepten, …. . Het merk Sjefs is er voor foodprofessional daar waar Jozephine zich richt op hand gemaakte verse kant en klare maaltijden, soepen en desserts voor de retail.
Convenience producten kunnen op diverse manieren bereid worden. Iedereen kan er dus mee aan de slag. De producten van Food Atelier kan u opwarmen in de microgolf, in de professionele (combi)steamer, au bain-marie of in een professionele oven. Convenience betekent ook minder keukenuitrusting en minder personeel. Of met andere woorden: minder kosten en meer rendement!
Natuurlijk! Wij ontvangen u graag in ons experience center of komen bij u langs met de producten die u interesseren. Contacteer ons gerust voor een vrijblijvende afspraak!
Alle ingrediënten van onze maaltijden en maaltijdcomponenten zijn vers. Zo worden onze maaltijdcomponenten onder vacuüm bereid of gepasteuriseerd. Onze handgemaakte vers bereide maaltijden worden verpakt onder beschermende atmosfeer. Zonder toevoeging van bewaarmiddelen. Dankzij hun langere houdbaarheid en verse smaak geniet u van optimale flexibiliteit!
Gemiddeld 21 dagen voor de maaltijdcomponenten en 8 dagen voor onze handgemaakte vers bereide maaltijden , op voorwaarde dat u ze bewaart volgens de richtlijnen. Onze producten zijn vacuüm verpakt of verpakt onder beschermende atmosfeer. Zo zijn ze beschermd tegen bacteriën, behouden ze hun natuurlijke smaak en geur, en verliezen ze geen mineralen of vitaminen. Op en top gezond dus!
Onze maaltijdcomponenten zijn koelvers en vriezen we liever niet in. Maar met een groot deel van ons assortiment kan dat wel. De kwaliteit blijft uitstekend na het langzaam ontdooien in de koelkast. Houd er wel rekening mee dat dit de celstructuur kan beïnvloeden. Noteer ook altijd de invriesdatum. Wil u meer informatie over een bepaald product? Contacteer ons dan gerust.
De bereide maaltijden van Food Atelier zijn eenvoudig klaar te maken. Iedereen kan het, zelfs zonder kok! Uw klanten genieten dus altijd van een lekkere maaltijd! Maar ook als uw kok met vakantie gaat, kunnen we helpen. Contacteer ons op voorhand zodat we samen uw menu kunnen bespreken.
Simpel! Laat ze de handgemaakte vers bereide maaltijden of maaltijdcomponenten van Food Atelier gewoon zelf ervaren en proeven. Het mooie eraan is dat onze producten alle ruimte laten voor een professionele afwerking. Food Atelier levert de basis. Uw koks doen de rest. Maar u bespaart altijd tijd en kosten!
Natuurlijk! We leveren graag maatwerk. Na overleg gaan we in onze testkeuken aan de slag met uw receptuur. Net zolang tot het helemaal voldoet aan uw verwachtingen. En dit uiteraard in nauwe samenwerking met ons kwaliteitsteam.
Zeker! We maken vooraf duidelijke afspraken over de volumes en de verpakkingswijze. Het hele traject verloopt in nauw overleg met u, voor een optimaal resultaat. Hou er wel rekening mee dat u binnen de houdbaarheidstermijn een minimumvolume moet afnemen.
Absoluut! Food Atelier gaat samen met u op zoek naar de ideale oplossing, gebaseerd op ons assortiment. Alles in nauw overleg met u en met het volste respect voor uw bedrijfsvisie.
Ja, u kan uw menu helemaal samenstellen op basis van onze producten. Zo kent u per gerecht precies de portieprijs en -grootte. Contacteer ons gerust, we helpen u graag verder.
Neem gewoon contact op met een van onze medewerkers. We geven u graag wat meer informatie en bekijken samen met u de mogelijkheden.
Food Atelier werkt uitsluitend met ultraverse ingrediënten. Omdat we u een zo lang mogelijke houdbaarheid willen garanderen, vragen we u altijd de afgesproken besteldag te respecteren. Bestellen kan heel eenvoudig via onze webshop: www.foodatelier.be.
Onze maaltijden en maaltijdcomponenten hebben een relatief lange houdbaarheid, vergeleken met verse niet bereide producten. Dagelijks leveren, is dus eigenlijk niet relevant. Doorgaans leveren we één à twee keer per week bij u, op het moment dat u het beste past. Ook dat is tijd- en kostenbesparend. Voor grotere volumes zijn meerdere leverdagen mogelijk.
Nee, elke bestelling gaat rechtstreeks in productie en is dus definitief. Uiteraard kunnen we samen naar een gepaste oplossing zoeken. Contacteer ons dus gerust.